A bouráme…

Dneska přidáme více fotografií - lépe vidět, protože něco se ani popsat nedá…

bourani23.JPG

Pátek 11.7.

7:00 přijíždějí první Borci, Taťka a Mirek, abychom započali s devastací starého bydlení…my vynášíme poslední pozůstatky věcí, balíme anténu od internetu a je připraveno. Chlapi si žádají jemné nářadí (rozumějte několikakilogramové palice, velké majzlíky, motorovku a už se to sype a padá…)

po poledním přijíždějí ostatní, aby pokračovali v díle zkázy. Celkově asi 12 bouchačů a bouchaček. Během dne se podařilo vybourat kompletně celý vnitřek.

Navečer ještě Fanda rozebírá komín a vše utichá u stolu s výborným gulášem:)

Sobota 12.7.

Ráno po sedmé již létají první šablony eternitu, opět se nás sešla horda lidí a skrz střechu začíná být hooodně vidět.

Přes den se postupně odstraňuje krytina, krovy, bourají se zbytky zdí a štíty.

Navečer se staví provizorní střecha proti dešti a práce končí až kolem jedenácté v noci.

ALE CO JE DŮLEŽÍTÉ - STIHLO SE TO. VŠEM MOOOOC ZA POMOC DĚKUJEME!!!

Pondělí 14.7.

Ráno přijeli zedníci a trošku se zhrozili, co jsme to postavili za provizorní střechu - sice funkční, ale pro rekonstrukci naprosto nepoužitelnou - jenom rozebírání zabere alespoň dvě hodiny v několika lidech. Takže řekli, co je potřeba, vybetonovali podkladový betonek na schodišti a mazali domů. Vzdal jsem telefon a sic nerad, ale musel jsem sehnat lidi na další pondělně-odpolední brigádu. Zadařilo se.

Dočistili jsme kraje, rozbourali provizorní plachtovou střechu, rozřezali velké železopřeklady a vypucovali patro tak, že by se dalo tancovat. Na “zbytek” domu = kostičku jsme položili plachtu, přes ní pár latí a do kroužkovaných konců plachet jsme zavěsili plné lahve s vodou…